Üdvözlet

Üdvözlünk az oldalon

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS!

2020. március 28. 14:35

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a weboldal nem kerül frissítésre, de a hivatalos Facebook oldalamon napi szinten tájékoztatom a lakosságot.
Kérem, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel kísérje figyelemmel a város hivatalos Facebook oldalát, honlapját, illetve az én Facebook oldalamat!

Választási tájékoztató

2019. augusztus 21. 13:33

Tisztelt lakótársaim!

 

Mint azt már bizonyára olvastátok, idén is megmérettetem magam az önkormányzati választáson. 5 évvel ez előtthöz képest, most már tudom, milyen a listáról bejutott, ellenzéki képviselőként részt venni a testület munkájában. Éppen ezért most úgy indulok, hogy vagy nyerek, vagy nem, de listás helyen nem kerülök be. Emiatt előfordulhat, hogy a választásig a megszokottnál több politikai tartalmú posztot fogok közzé tenni. Nem célom az ellenfeleim lejáratása, így adott esetben ügyelni fogok arra, hogy én ne olyan oldalról közelítsem meg a kampánymunkát.

 

Köszönöm az eddig belém vetett bizalmat, támogatást. Most még erősebbnek kell lennem, hiszen be szeretném bizonyítani, hogy nem ellenzékiként és nem listán bejutott képviselőként hogyan tudnék tenni a lakosság és a város érdekében. Ehhez a Ti támogatásotokra van szükségem. Így most is szeretném kérni a lakosság segítségét, akár aláírásgyűjtés formájában, akár aláírással, akár plakátragasztás, akár szórólapozás formájában.  

 

A 3. VK utcaneveket az alábbi 2014. évi blogomban olvashatjátok el (ebben a választási kerületben indulok, ezeknek az utcáknak a lakói ajánlhatnak aláírásukkal, hogy én legyek az önkormányzati képviselőjük):

http://nadzsi1.info/news.php?readmore=6

 

Az aláírásgyűjtés 2 hétig fog tartani, ennyi idő alatt szeretnék minél több aláírást összegyűjteni, majd az októberi választásig minden aláíróhoz eljutni személyesen.

Természetesen azok is aláírhatnak, akik polgármesterváltást szeretnének, emiatt hajlandóak az ajánló ívemet aláírni, vagy akár segíteni a kampánymunkámban.

 

Közösen erősek vagyunk, szerencsére Szigetszentmiklóson is megszületett a teljes ellenzéki összefogás, aminek a támogatását élvezetem is, de nem szeretnék hátra dőlni, és várni, hogy a sült galamb a számba repüljön. Jelenleg is folyamatosan segítem lakótársaim (nem csak karitatív tevékenységekkel, hanem aktív képviselői munkámmal).

A mottóm még mindig ugyanaz, mint öt évvel ezelőtt volt: „A képviselő van a lakókért, és nem a lakók a képviselőért!” Kérek mindenkit, hogy az aláírásukkal támogassák az indulási szándékomat, és a választás napján pedig szavazzanak rám és csapatom tagjaira!

 

Telefonszámom: 06-20-491-99-07

e-mail címem: nadzsi1@nadzsi1.info

 

Érd szénhidrogén koncessziós területe Szigetszentmiklós érintésével -tájékoztatás kérése

2019. augusztus 21. 10:38

A napvilágott látott cikk (https://g7.hu/kozelet/20190808/valaki-mar-jovore-elkezdheti-kitermelni-a-koolajat-budapest-alol/) és a levélbenszereplő jelentés miatt 2019. augusztus 12-én az alábbi levelet írtam Szabó József polgármesternek:

 

T. Szabó József, polgármester

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Hivatal!

A sajtóban megjelent hírek szerint akár jövőre elkezdődhet a kitermelés az Érd szénhidrogén koncessziós területen, mely a csatolt anyag szerint gyakorlatilag Szigetszentmiklós egész közigazgatási területét is érinti. 

Polgármester-jelöltként és szigetszentmiklósi polgárként, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést teszem. 

Kérem pontos és részletes tájékoztatását az alábbiak tekintetében.

1, A koncessziót megalapozó vizsgálati jelentés (innen letölthető: https://mbfsz.gov.hu/sites/default/files/file/2019/03/11/erd_vizsgalati_jelentes.pdf) elkészülte alatt történt-e egyeztetés a jelentést készítő intézetek és a szigetszentmiklósi önkormányzat között?

2, Miért nem szerepelt ez Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának képviselőtestületének, vagy bizottságainak napirendjén az említett koncesszió és milyen döntések, határozatok születtek ezzel kapcsolatban?

3, Mi az önkormányzat álláspontja a jelentés megállapításaival kapcsolatban, mindenekelőtt, hogy "egy város sem jelent akadályt egy-egy szénhidrogén-tározó biztonságos letermelésénél”?

4, Milyen garanciákat kért és kapott Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az épített környezet védelme, a természetvédelmi értékek megóvása és érintetlensége, illetve általában a városlakók életkörülményeinek zavartalansága tekintetében?

5, Van-e tudomásuk róla, hogy a város, illetve a környező települések mely területeit érintheti a későbbiekben szénhidrogén kitermelési tevékenység? Amennyiben igen, kérem ezeknek a területeknek a helyrajzi számait is szíveskedjen elküldeni részemre.

Kérem, hogy a kért adatokat az Infotv. 30.§ (2) bekezdése szerint a nadzsi1@nadzsi1.info elektronikus elérhetőségemre szíveskedjék megküldeni. 


Együttműködését és válaszát ezúton is köszönöm!Szigetszentmiklós, 2019. augusztus 12.

 

Üdvözlettel:

Nagy János 

Önkormányzati képviselő

Népjóléti Bizottság tag

Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága tag

Tel.: 06-20-491-99-07

Mail: nadzsi1@nadzsi1.info

Web: www.nadzsi1.info

Közös jelöltjeink Szigetszentmiklóson az önkormányzati választásokon

2019. augusztus 13. 23:51

Közös polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indítunk Szigetszentmiklóson a DK, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP, a Jobbik, az LMP, valamint független jelöltek közreműködésével!

 

Az együttműködésben részt vevő pártok, szervezetek és civil jelöltek Nagy János polgármesterjelöltet támogatják; munkáját Jaksa-Ladányi Emma és Jószai Attila alpolgármesterként segítik megválasztását követően. Meggyőződésünk, hogy Szigetszentmiklósnak változásra van szüksége, mely kizárólag innovatív, cselekvő és szakértő várospolitikát megvalósítva képzelhető el, a helyi közösség aktív részvételével.

Választási programunkat hamarosan bemutatjuk.

 

A képviselőjelöltek listája:
1-es választókerület: Jószai Attila (DK)
2-es választókerület: Horváth Mónika (független)
3-as választókerület: Nagy János (független/MMM)
4-es választókerület: Orosz László (független)
5-ös választókerület: Jaksa-Ladányi Emma (LMP)
6-os választókerület: Nagy Gergő (Momentum)
7-es választókerület: Sveda Zsolt (DK)
8-as választókerület: Ladányi Sándor (MSZP)
9-es választókerület: Gyurcsik József (Momentum)
10-es választókerület: Lupa János (Jobbik)

A 2018. évi orvosi ügyelet beszámolója

2019. április 15. 09:27

Több panasz érkezik felénk, hogy az orvosi ügyeleten milyen problémával találkoztak a lakosok.

A mai napon a Népjóléti Bizottság elé kerül az ügyelet beszámolója. Érdemes elolvasni azoknak, akiknek valamilyen szinten már volt tapasztalata velük (akár pozitív, akár negatív).

Többen érdeklődtek nálam, hogy hol lehet panaszt tenni adott esetben. Íme (részlet az anyagból):

Panaszok kezelése

 

A beszámolóban a statisztikai adatokon kívül azt is megtudhatjuk, hogy országos problémával is szembe kell nézniük, ugyanis a kormány 2016-ban a Kormányrendeletükben nem foglalkozott az ügyeleti szolgáltatók béremelésével, emiatt az egész országot érintő humánerőforrás-hiány mutatkozik meg ezen a területen is.

humánerőforrás-hiány

Az anyag tartalmazza, hogy 3432 fő volt a 2018. évi betegforgalom. 2017-hez képest a akut problémák száma (ügyeletben!) megnőtt, a felnőttek 1824-ről 2396 főre, míg a gyerekeknél 884-ről 979-re.

 

Ha érdekli, hogy hogy áll az indokolt és indokolatlan hívások aránya, vagy esetleg részletesebben meg szeretné nézni a beszámolót, klikkeljen ide: 

http://nadzsi1.info/downloads/orvosiugyeletbeszamolo2018evre.pdf


Pályázik az önkormányzat az Üdülő sor felújítására

2018. április 26. 11:15

A héten nem tudtam egészségügyi okok miatt részt venni az üléseken, de az Üdülő sori lakosok miatt mindenképp fontosnak tartom az alábbi beszámolót:

 

A tegnapi testületi ülésen döntött arról az önkormányzat, hogy pályázatot nyújt be az Üdülő sor útburkolatának felújítására az M0-híd és Csepel közötti szakaszon.

 

A testületi ülésen frakciótársaim rákérdeztek a konkrétumokra, a következő tájékoztatást kaptuk:

A jelenlegi nyomvonal meg fogváltozni! Az ingatlanok kerítésétől (telehatárától) 2,5 m-es szabad terület lenne kiépítve, annak érdekében, hogy a tulajdonosok a gépjárművekkel könnyen ki tudjanak állni, és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedjenek. Járda kiépítése ugyanakkor nem szerepel az anyagban, erre még a pályázati forrás is kevés. Az úttest ezt követően 4.5 méter szélességben lesz burkolva, a szántóföldek felöli oldalra lejtéssel lenne megoldva a csapadékvíz elvezetése, ahol egy 1 m széles padka lesz kialakítva. Ez jelentősen megváltoztatja az itt élők szokásait, a parkolásukat, stb. A későbbiekben szóba kerülhet még egy önálló nyomvonalú kerékpárút kialakítása a szántóföldek oldalán is.

 

Persze mindez akkor valósul meg, ha a pályázat sikerül.

Kire szavazzon ebben a választókerületben az, aki le akarja váltani a Fideszes jelöltet

2018. április 06. 13:23

Sokan kerestetek meg azzal, hogy kire tegyétek a voksotokat, ha nem Bónára szeretnétek tenni, viszont nem tudjátok, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt.

Rengeteg cég, civil szervezet és weboldal foglalkozott a témával.

Úgy gondoltam, hogy a választás előtti napokban ezt megosztom veletek.

 

Ma már annyira letisztult a kép, hogy mindenhol Stefanik Zsoltot hozták ki az esélyes ellenzéki jelöltnek.

 

https://youtu.be/r3svNX5H7fs

 

Weboldalak:

https://www.v18.eu

https://rendszervaltas2018.hu/

http://viszlatketharmad.blog.hu/

http://nyomtassteis.hu/

https://taktikaiszavazas.hu

https://kozosorszagmozgalom.hu/

https://pollo.hu/

http://www.orbannakmenniekell.hu

További fejlemény a hétvégi buszjárattal kapcsolatban

2017. szeptember 19. 09:26

Még a májusi testületi ülésen vetettem fel, hogy lakossági igényt jeleztek felém a nyári időszakban történő hétvégi kelenföldi járatokhoz.

Már júniusban beszámoltam az ezzel kapcsolatos információkról-történésekről.

A múlt héten kaptam egy újabb levelet a jegyzőtől.

Természetesen a videoblogomban többet megtudhattok, ha megtekintitek azt!

Tudja, hogy mi az az EDTR?

2017. augusztus 22. 19:51

Sokszor hallani, hogy az EDTR-en így, az EDTR-en úgy... Ön tudja, hogy mi az az EDTR? Ha nem, de érdekli a városvezetés munkája, akkor tekintse meg a videoblogom "EDTR kisokos" filmjét.

 

Köszönöm, ha feliratkozik a YouTube csatornámra.
Segítse munkámat abban, hogy jelezze felém, milyen témával foglakozzak a vlogomban!

 

 

Ha az Ön böngészője nem tölti be a videót, akkor az alábbi linkre kattintva megtekintheti: https://youtu.be/_rjZSa6Wrhw

 

Tel.: 06-20-491-99-07

Mail: nadzsi1@nadzsi1.info

Legyen játszótér Bucka városrész déli részén?

2017. augusztus 21. 17:12

Még csak kevés kisgyermekes család tudott a legutóbbi beadványomról, de most már közzé teszem, hiszen minden városlakót érint, főleg a Bucka városrészben élőket.

Idén egy hirdetésre figyeltem fel, ahol egy majdnem 500 négyzetméteres telket árultak. Mint képviselő érdekelt a dolog, hiszen tudom, hogy a buckaiaknak a sok hiány mellett játszótéri problémával is meg kell küzdeni, holott ott rengeteg kisgyermekes család él.

Éppen ezért, a szükséges adatok beszerzése után frakciómmal a júniusi Testületi Ülésre napirendi pontként beadtuk az ingatlan megvizsgálásának-megvásárlásának lehetőségét. Csodámra (ez ugye az orvosos "balhé" után volt), a többség elfogadta, és augusztusi határidővel kérte az ingatlan felmérését, megbecsültetését. 

A mai Gazdasági Bizottsági ülésen ez a napirendi pont is felkerült, miszerint az ingatlan értéke a becslő szerint 3.4 millió forint. 

Sajnálatomra a frakciónkon kívül a többi tag nem érvelt mellette, inkább azt hangsúlyozták, hogy kis utcában van, autóval parkolni lehetetlen, parkolót kellene mellé építeni, rossz helyen van, és hasonló megjegyzések. Volt olyan, aki sokalta a szakember becslésének végeredményét, szerinte ez a telek semmit nem ér.

Én, mint apuka a lehetőségeket láttam a telekben. Pont az ellenkezőit véltem felfedezni, miszerint a buckaiaknak nem kell autóba ülni azért, hogy eljussanak a Platán utcába, hiszen a tapasztalatom az, hogy a Bucka tótól délebbre lakók a Kis-Dunánál lévő jétszótérre gyerekesen és gyalog mennek el (mellesleg ott sincs nagyobb hely parkolás céljából). A Platán utca párhuzamos a Mű úttal. Számításaim szerint ezt a parkot/játszóteret elsősorban a Bucka tó és Mű út közötti területen lakók tudták volna kihasználni játszótérként. Hiszen itt nincs az a veszély, mint az Ádám Jenő sétányon, Gyökér utcában, illetve a Csépi úton, hogy járda hiányában -gyermekekkel közlekedni- veszélyes. A helyszínt gyalog percek alatt meg lehet közelíteni, de akár autóval is le tudtam én is parkolni úgy, hogy más autó is elfért (nekem egy Renault kombim van). Azzal az érveléssel sem értettem egyet, miszerint az ott lakó gyerekeknek nincs szükség ott játszótérre, hiszen kertes családi házakban élnek. Szerintem pedig van, hiszen több gyerek tudja egy játszótérben élvezni a játékok adta lehetőséget, illetve az anyukák-apukák itt tudnak egymással kommunikálni, társalogni. Csak hogy mindenki megértse, mondok egy hasonlatot: minek mennek az emberek moziba, ha otthon is tudnak filmet nézni a televízióban?

 

A napirendi pont megvitatása után egyedül maradt Sveda Zsolt frakciótársam (nekem ebben a bizottságban nincs szavazati jogom, a képviselő társam pedig nem tudott jelen lenni), így a bizottság tagjai arra szavaztak, hogy nem kívánjuk megvenni a területet játszótérnek.

 

A "jó" hír az, hogy a megszavazott határozati javaslat így szól:

 

  • "Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy
  • 1. a Szigetszentmiklós, belterület 6164 hrsz. alatti ingatlant nem kívánja megvásárolni, azon játszóteret, közparkot nem kíván kialakítani.

 

  • 2. felkéri a polgármestert, hogy amennyiben játszótér, közpark céljára megfelelően hasznosítható ingatlan(rész) megvásárlására, vagy azok kialakítására megfelelő forrás igénybe vétele válik lehetővé, arra vonatkozó javaslatát terjessze a Képviselő-testület elé."

 

Tehát a remény hal meg utoljára... most már csak azon kell izgulnunk, hogy lesz-e hasonló telek a buckai részben, vagy közpark/játszótér nélkül maradnak az ott lakók.

Tudom, nem ez a legégetőbb probléma, de mivel most volt lehetőség erre, én nagyon kitartok az ügy mellett. Ugyanúgy kitartottam, mikor a Kis-Duna partján vehettünk volna a lakóknak vízparti területet, de inkább hagytuk, hogy eladják beépítés céljára. 

Szeretném, ha a lakóknak több közterülete lenne pihenésre, játszásra és kikapcsolódásra.. Nullától százötven éves korig... 

 

Az anyagról 2017.08.30-án dönt véglegesen a Képviselő Testület.

 

Ha érdekli az anyag részlete, látogasson el az EDTR felületre, ahol betekintést lelhet az aktuális helyzetről.

 

Segítség "EDTR kezdő felhasználóknak" az alábbi videón:

 

VIDEO

 

Ha kérdése, észrevétele van, keressen meg!

Nagy János 

06-20-491-99-07

nadzsi1@nadzsi1.info

Hétvégi buszos közlekedés Budapestre

2017. június 22. 10:37

A májusi testületi ülésen felvetettem a lakók által jelentett igényt, miszerint jó lenne, ha a budapesti járat hétvégente is tudná vinni a lakosokat, hiszen a nyáron rengetegen használnák ki.

Az alábbi válasz érkezett a felvetésemre/kérdésemre.

Ez a téma nem került volna napirendre, ha Ti lakók, nem osztjátok meg velem a Facebook-on az igényeiteket, ötleteiteket. Meglepődtem, hiszen pár napon belül rengeteg reakciót váltott a poszt tartalma. A továbbiakban is szeretnék együttműködni a lakossággal, hiszen rengeteg problémáról mi képviselők csak akkor tájékozódunk, ha Ti jelzitek felénk.

Mi a nagyobb bűn? Feltárni a hiányosságot, vagy szemet hunyni valami felett?

2017. június 03. 17:37

Tisztelt szigetszentmiklósiak!

 

A szerdai testületi ülést követően személyemet lejárató cikket tett közzé a helyi Fideszhez köthető szigetszentmiklosma.hu weboldal.

Tették ezt azért, mert a Fideszes képviselők nem készültek fel tisztességesen az ülésre és egy szexuális zaklatással érintett orvosnak készültek körzetet adni Szigetszentmiklóson.

Ugyanabból az anyagból készül minden képviselő a testületi ülésekre. Ha nem járok utána az egyébként teljesen nyilvános információnak és nem derül ki a személyazonosság az utolsó pillanatban, akkor Szigetszentmiklós lakossága ma nem lélegezhetne fel, és egy rovott múltú orvost szabadítunk a betegekre.

 

Döbbenetes, hogy képesek azt hibáztatni, aki jelzi a problémát! A névtelen cikkírót az zavarta a legjobban, hogy jelen volt az RTL Klub kamerája. Az, hogy a várost irányító képviselők nem végzik felelősségteljesen munkájukat, illetve, hogy egy rovott múltú orvos kaphatott volna körzetet a városban – nos, az nem. Ez magát a portál színvonalát minősíti.

 

A Testületi Ülésen élve a jogommal, pár kérdéssel beazonosítottam a doktorurat, így számomra is ott és akkor vált bizonyossá minden kétséget kizáróan, hogy a névazonosság, személyazonosságot is takar.


Ennek hatására Szigetszentmiklós város polgármestere levette napirendről a körzet-kiadás témáját – helyesen.

 

Értem én, hogy fáj, ha országos nyilvánosságot kap a felkészületlenség. Viszont az, hogy a névtelen „iromány” kizárólag azt boncolgatja, hogy miért nem derült ki a személyazonosság az ülés előtt, az az önkritika és önvizsgálat teljes hiányáról tanúskodik. Gratulálok Szigetszentmiklós Ma….

 

És végül, konkrét válaszom a vádaskodó irományra: Egy igazi lokálpatrióta, választóit felelősen képviselő politikust nem a kritika és a kamera zavarja, hanem az, ha körzetet szavaznak egy megkérdőjelezhető múltú orvosnak a városában.


  Nagy János

független önkormányzati képviselő, Összefogás frakció tag

Üdülési támogatás kisnyugdíjasok részére

2017. május 29. 15:18

Idén is lehet pályázni rászoruló nyugdíjasoknak olyan üdülésre, amelyet az önkormányzat támogat. Ettől az évtől viszont attól különleges, hogy egy közelapítványon keresztül történik a szervezés. Ez azért jobb az eddigieknél, mert ugyanannyi önkormányzati pénzből többen juthatnak lehetőséghez.

Íme a városi honlapon lévő felhívás. Kérek mindenkit, hogy ossza meg akár szóban ismerőseivel, hiszen ezáltal lehetőség nyílik azoknak is nyaralni menni, akik kisnyugdíjasak, és nem tehetik meg azt, hogy elmenjenek nyaralni! Hiszen rengeteg olyan család van, ahol a gyerekek és unokák sem tudnak egy nyugdíjaskorúnak/nyugdíjas házaspárnak anyagi támogatást biztosítani. Előnyt élveznek a kisnyugdíjasok, és azok, akik eddig még nem vettek részt ilyen önkormányzat által támogatott (fizetett) nyaraláson.

 

Szigetszentmiklós Egészséges Városért Közalapítvány pályázatot hirdet

a szigetszentmiklósi szociálisan rászoruló nyugdíjasok rekreációs üdültetésére.

Elsőbbséget élveznek azok a szociálisan rászoruló nyugdíjasok, akik még nem vettek részt támogatott gyógyüdültetésben!

A gyógyüdülés ideje: 2017. szeptember 10-16.

A gyógyüdülés helye: Hajnal Hotel (3400 Mezőkövesd, Hajnal u. 2., a Gyógyfürdő közvetlen közelében).

A támogatott gyógyüdülés tartalmazza: 6 éjszaka szállás, svédasztalos reggeli ellátás díját, egy alkalommal svédasztalos vacsora, az idegenforgalmi adó és az utazás költségeit.

Utazás módja: egyénileg, vagy az Alapítvány által bérelt busszal csoportosan. Csoportos utazás esetén a busz a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 2. szám alól indul, és ide is érkezik vissza. Az utazás módjáról a jelentkezési lapon kell nyilatkozni.

Figyelem! A gyógyfürdő használatát előzetesen egyeztesse háziorvosával! Célszerű beutalót kérni rögtön a reumatológiára, ahol kiírhatják a megfelelő kezeléseket, így az un. "babás"-lappal érkezőknek nem kell a gyógyfürdőben az orvosnál sorban állni, csak időpontokat kell kérni a kezelésekre.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 4.

Jelentkezési lap letölthető IDE kattintva és átvehető a Polgármesteri Hivatalban.

Jelentkezni a jelentkezési lappal, a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodáján (2310 Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 9., telefon: 06-24-505-569) Gáboriné Nagy Ágnes ügyintézőnél, félfogadási időben (Hétfő: 13-18, Szerda: 8-12, 13-16, Péntek: 8-12 óra között) lehet.

Szigetszentmiklós Egészséges Városért

Közalapítvány kuratóriuma

 


Kérdés esetén állok rendelkezésre: 06-20-491-99-07

Lesz kerékpárút!

2017. április 03. 20:51

A múlt heti halálos balesetet más politikai célra használta, ami szerintem nem etikus, no de sajnos ilyen politikai világban élünk (amit el is ítélek, ezért sem voltam hajlandó beállni a sorba már egy ideje, hogy folyamatosan posztolgassak, bizonygassak, stb.).

Pont azzal kapcsolatban szeretném megosztani mindenkivel azt a hírt, hogy nem igaz az, hogy csak igérgetés van és semmi más. A korrekt tájékoztatás kedvéért mindenkinek tudnia kell (amiről értesülhetett a lakosság is), hogy Szigetszentmiklós város pályázott a kerékpárutak építésére.

Jó hírem van, és csak azért osztom meg, hogy ne legyen újra valamilyen félretájékoztatás, esetleg téves információáramlás a városban.

A Pest megyei portálon már olvasható (hamarosan a városunk honlapján is, remélhetőleg), hogy nyertünk kerékpárút építéséhez pályázatot.

 

"Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 223 591 220 Ft-ot nyert el a Csepeli út-Lehel utca – Petőfi Sándor utca kerékpáros nyomvonalának kialakítására."

 

Városunk pályázott a Gyári úti kerékpárút kiépítéséhez is, de most úgy tűnik, hogy egyelőre ezzel kell beérnünk. Igazából ez is több, mint a semmi.

 

Forrás (és pontos, részletes információ a pályázat ererdményéről):
http://www.pestmegye.hu

"Eszem, f.... megáll.." mondta a film szereplője

2017. január 03. 11:11

Vannak bizonyos jelenségek a városban, ami után csak a címben említett idézet jut az eszembe.

Igen, eltűntem kicsit a facebook-ról, mert el kellett. Az elérhetőségeim maradtak a régiek (ezzel éltek is egyesek). A munkáimat ugyanúgy végzem, ahogy az elő van írva.

Viszont 2017-ben ismét előkerülök, de a kérdés az, hogy hogyan...

Nem egyszerű. Annak idején egy választó azt mondta, hogy félt engem, mert én "nem olyan vagyok", nem vagyok politikai alkat. Ahhoz túl rendes, túl lelkizős vagyok. Nos rájöttem: igaza volt.

 

Viszont mostantól nem fogadom el azokat a tanácsokat, hogy ha valaki hazudik rólam, arra legyintek, és nem foglalkozom vele, hiszen most már nem csak a magánéletemről hazudgál, hanem a családomat is a szájára meri venni, folyamatosan hazudik rólam egy szervezet nevében..

 

Emberünk folyamatosan többesszámban beszél, állítólagos riportalanyokat kérdez, hol állítólagos szakértőkkel beszél, hol pedig állítólagos szülőkkel (akik pszichológia szakosak lehetnek)... csak mégis van valami közös bennük: a fogalmazásuk, a helyesírási hibáik, és a demagóg "ugyanaztelmondomcsakmásnevében" kamusztorik.

 

Szóval az utolsó előtti cikkjében ez a velem egyidős fiúcska eljutott onnan, hogy nem köszönök Gipsz Jakab nevű nem létező ismerősének, odáig, hogy az ilyenek, mint én, előbb-utóbb bűnözők lesznek... (én erre csak annyit mondanék, ha valaki ennyire megrögzött "figura", az pedig az elmegyógyban végzi majd, szerintem)

Több levélben kérte a képviselők orvosi vizsgálatát. Megmondtam neki (és nem nekik, ahogy ő szokott magáról többes számban kommunikálni), hogy abban az esetben elmegyek kivizsgáltatni magam, ha ő is megteszi. Persze, hogy nem mert elmenni... hangember...

 

Gyerekek! Én ezt már unom! Unom, hogy minden héten egy-egy beteges elme rólam hazudgál. Unom, hogy lúzerek valótlanságokat állítanak rólam a hátam mögött. Unom, hogy falsra bíróságra kell járnom, mert egyes felspanolt figurák feljelentenek, majd nem fizetik a költségemet annak ellenére, hogy a bíróság nekem adott igazat és erre kötelezte. Unom, hogy ha van rajtam sapka, az a baj.. ha pedig nincs, akkor az...

Unom, hogy bérszarkavarók bizonyos cselekedetiekkel másokat sértegetnek, uszítanak embereket egymás ellen.. szóval egyelőre csak ennyit mondok: "eszem, f..... megáll"

 

Hogy hogyan tovább? Érdekel az egyáltalán valakit? Nem, nem hiszem... Hiszen mindenkinek megvan a saját baja.  Köszönöm mindenkinek a bizalmat.

A levelek nem tudják... ISMÉT ZÖLDHULLADÉK ELSZÁLLÍTÁS!!!

2016. november 08. 18:41

 

 

Az októberi testületi ülésen a másik fő témám az "Egyebek" napirendi pontban a zöldhulladék összegyűjtése volt.

Mivel rengeteg panasz érkezett azért, mert idén Szigetszentmiklóson az őszi zöldhulladékot októberben szállították el, ezért a lakosság képviselete érdekében nem hagyhattam szó nélkül a problémát. Felszólalásomban elmondtam, hogy több lakossági panasz érkezett, hogy a zöldhulladékot nem lehet októberig összegyűjteni. Ezért kértem, hogy ha lehetséges, akkor legyen egy pótgyűjtés, illetve azt is kértem, hogy jövő évtől legyen garantálva az, hogy az őszi gyűjtés nem lesz novembernél előbb. A polgármester a felszólalásom után annyit mondott, hogy nyitott kapukat döngetek, ők is tudnak a problémáról. Így az az ígéret merült fel, hogy jövő évtől november előtt biztos nem lesz zöldhulladék elszállítás.

 

Szintén kivártam ennek a hírnek a közzétételével, hiszen annak ellenére, hogy elviekben nem lehet pótgyűjtést megszervezni, ma viszont örömmel jelentem be, hogy 2016. november 26-án ismét zöldhulladék gyűjtés lesz!

 

Úgy gondolom, hogy a leveleknek nem mondhatjuk meg azt, hogy mikor hulljanak le. Idén szerencsétlenül jött össze a dolog, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy lesz pótlás, így azok, akik megkerestek a problémájukkal, megnyugodhatnak. Szeretném továbbá ismét felhívni a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy megvásárolható zsákban mindig elviszi az Aries Kft. a zöldhulladékokat (persze ezekért a zsákokért fizetni kell).

 

Az alábbi közleményt is szeretném közölni:

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Jogszabályi változás miatt az úgynevezett „házhoz menő" szelektív hulladékgyűjtési rendszerünk kibővült.

 

Havonta két alkalommal - páratlan heteken - szállítjuk el az ingatlanok elől a PET (üdítős, ásványvizes palack) és HDPE (öblítős flakon) műanyag hulladékot a fém italos dobozokkal együtt.

 

Havonta egy alkalommal szállítjuk el a tiszta, szennyeződésmentes papírhulladékot.

 

Mivel egy adott hónapban a hetek száma korlátozott, így a novemberben megszokott zöldhulladék begyűjtését csak korábbi időpontban, október hónapban tudtuk teljesíteni.

 

Az időjárási viszonyok úgy alakultak, hogy a falevelek jelentős része még nem hullott le, ezért a lakossági igényeket maximálisan figyelembe véve és tiszteletben tartva, a házhoz menő zöldhulladék begyűjtését Szigetszentmiklóson megismételjük.

 

Ennek időpontja: 2016. november 26., szombat.

 

Kérjük, hogy reggel 7.00 óráig az ingatlan elé helyezzék ki a zöldhulladékot, amit ezen a napon bármilyen színű zsákban, illetve a levágott fanyesedékeket csak 1 méteres darabokban kötegelve elszállítunk. Fontos, hogy mind a kötegek, mind a zsákok kibírják a kézi rakodást. Ömlesztett állapotban kihelyezett zöldhulladékot cégünk nem szállít el!

 

További zöldhulladék elhelyezési lehetőségek:

 

Rendszeres - havonkénti - zöldhulladék elhelyezési lehetőség:

 

    -A lakossági zöldhulladékottárgyév március 1-jétől - november 30-igminden hónap utolsó pénteki napján az alábbiak szerint lehet elhelyezni.

    A szigetszentmiklósi háztartásokban keletkező zöld hulladékot az ingatlantulajdonosok társaságunk telephelyére 8.00-17.00 óra között díjmentesen beszállíthatják március-november hónapok utolsó pénteki napján legfeljebb 100 kg/háztartás mennyiségig.

 

    -Januártól decemberig csütörtök kivételével minden hétköznap beszállíthatják a zöldhulladékot társaságunk telephelyére 7.00-17.00 óra között. Az átvételi ára bruttó 8,60 Ft/kg.

    A fenti lehetőségeken kívül egész évben a kék színű, ARIES felirattal ellátott, 120 literes zsákban (bruttó 433,6 Ft/db), korlátlan mennyiségben elszállítja cégünk az ingatlan elől a zöld hulladékot. A zsákot ügyfélszolgálati irodáinkban és a cégünkkel szerződésben álló üzletekben vásárolhatják meg.

 

ARIES Nonprofit Kft

MI LESZ A KARDOSSAL? MEGSZŰNIK A KÖZÉPISKOLAI OKTATÁS?

2016. november 03. 23:25


.....reméljük, hogy nem. Mindenesetre a legutóbbi testületi ülésen felvetettem a Kardos Iskolával kapcsolatos kérdéseimet, miszerint az a hír járja a várost, hogy nem lesz jövő évtől középfokú oktatás a Kardos Iskolában. Ezzel kapcsolatban kértem tájékoztatást, illetve javasoltam azt, hogy a testület fogadjon el egy nyilatkozatot, miszerint az önkormányzat a majd negyvenezres város, illetve a diákok és az iskola eredményeire való tekintettel teljes mértékben kiáll azért, hogy jövő évtől is induljon 9. osztályos évfolyam. Érdemi cáfolat nem érkezett a felvetésemre, ugyanakkor az kiderült, hogy tárgyalások zajlanak a polgármester, az iskolai igazgatója, valamint a helyi Klik vezetése között, így a következő rendkívüli testületi ülésre napirendi pontként – a már meglévő pontos információk tudatában - újra tárgyalni fogjuk a kérdést. Így javaslatomat egyelőre visszavontam.

 

 

Szóval a tárgyalások még folyamatban vannak. Viszont szeretném megjegyezni azt, hogy a felszólalásom után - amit még a pontos információk hiánya miatt én sem osztottam meg – más helyi ellenzéki politikusok már megnyilvánultak a facebook-on. Ők persze akkor csendben voltak, amikor a testületi ülésen jómagam és Jószai Attila véleményt formáltunk a témáról.  A politikai tőke önző kovácsolásától és a fotelnépszerűség hajhászásától teljes mértékben elhatárolódom, hiszen nekem ez a téma nem egy újabb facebook-poszt népszerűsítése miatt fontos, hanem az érintett diákok és szülőtársak miatt. Számomra nem egy újabb „posztoltam róla” rubrika kipipálása a cél, éppen ezért nem írtam erről eddig. Mindent a maga idejében, mert a cél szentesíti az eszközt. Ez a téma pedig fontosabb, mint a politikai hangulatkeltés, hiszen a gyermekek jövőjéről van szó.

2016. év szeptembere...

2016. szeptember 13. 22:20

A nyári szünet végével ismét nagyüzemben állok hozzá az önkormányzati munkámhoz.


Többen (akik Facebook-on is ismerőseim) észrevették és értesítve is lettek, hogy 2 hónapot „alapjáraton” voltam. Ennek oka több tényezőből is állt, de mint írtam, a telefonszámomon elérhető voltam a nap 24 órájában. Ezzel a lehetőséggel kevesen éltek.


Örülök, hogy a nyár előtti javaslatom után az Önkormányzat kitüntetésben részesítette Balika Tímeát, elvégre hősies és példás tettet hajtott végre.


A nyár a Facebook-on lévő inaktivitásom ellenére is sűrűre sikeredett. Bírósági tárgyalások, lakosokkal való egyeztetés, a szokásos látogatások és még sorolhatnám. Persze ilyenkor az embernek nem sikerül a kitűzött célját elérni, így én sem tudtam mindent elintézni, amit beterveztem. A nyári szünet pedig alkalmas volt a kikapcsolódásra és a pihenésre is… illetve újból 100%-os állapotomban ugorhatok neki a következő kihívásoknak, feladatoknak.


A mai Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága ülésén is kevés napirendi pont volt, mégis volt hozzászólni valóm.


Első napirendi pont a helyi elektronikus média véleményezése volt. Ez konyhai nyelven a helyi rádió és televízió beszámolójának elfogadásáról szól. Egyetlen egy felszólaló volt a témában, az pedig én voltam.


Itt található a rádió beszámolója (érdemes elolvasni): KLIKK IDE!
Itt található a tévé beszámolója (érdemes elolvasni): KLIKK IDE!

 

 

Felszólalásomban két észrevételem volt. Egyik az az volt, hogy az önkormányzattal kötött szerződés alapján -a helyi televízió honlapján- Szigetszentmiklós bannerját ki kell helyezniük, amit a mai napig én nem találtam meg. Második észrevételemként pedig kitértem arra, hogy örülök annak, amikor egy médiaszolgáltató több különböző helyi hírekkel kapcsolatos műsort készít és publikál. Viszont úgy szoktam érezni, hogy olykor egyoldalú tájékoztatást láthatunk a televízióban. Példaként említettem a 0-24 órás gyógyszertári ügyeletet (hiszen én pedzegettem ezt a témát hónapokon keresztül a bizottságban, szóval "a"-tól "z"-ig ismerem a történetét, pro- és kontra). Mégpedig ebben az esetben szerintem célszerűbb lett volna olyan stúdióbeszélgetést készítenie a helyi tévének a lakosok számára, amelybe nem csak a 0-24 órás gyógyszertári ügyelet ellenzőjét interjúvolják meg, hanem azt is, aki mellette áll ki. A stúdióba egyszerre részt vehet két vendég, így én nem láttam volna akadályát technikailag annak, hogy akár engem, vagy mást is behívjanak, hogy a riport ne csak egy irányba menjen el.
A helyi tévé vezetője azt mondta, hogy a banner kérdése jogos, és megszüntetik ezt a hiányosságot. Az ügyelettel kapcsolatban pedig nem érzi úgy, hogy egyoldalú tájékoztatást adtak volna, hiszen több helyszínen is készítettek interjút a témával kapcsolatban. Erre én azt reagáltam, hogy az ügyelet témáját csak példaként hoztam fel, mert abban tényleg hiányoltam a másik oldal képviseletét (az ügyelet melletti riportalanyt), de mivel folyamatosan figyelem a helyi médiát, így pontosan tudom, hogy kiket szólítottak meg, és milyen témájú interjúkat közöltek.
A beszámoló végül elfogadásra került, két személy tartózkodott (hozzászólás nélkül), az LMP-és képviselőnő és a Jobbik színeiben bejutott képviselő. Meglepett a reakció, hiszen nem lehetett a véleményüket hallani, pedig adott volt a lehetőség. Kérdésemre a mellettem ülő képviselő csupán annyit mondott, hogy azért tartózkodott, mert szerinte egyoldalú a média, és amíg én független voltam, én is így gondoltam (mondta így). Halkan megjegyzem, hogy a felszólalásom pont arról szólt, hogy egyoldalúak az interjúk. Az, hogy miért nem fejtette ki véleményét a mikrofonon keresztül, csak az a válasz volt, hogy majd… (tudni kell, hogy Testületi ülésen többen hallnak minket, így egyesek azt a taktikát alkalmazzák, hogy ott szólalnak fel. Én azért élek a szakbizottságok által adott lehetőségekkel is, így bizottsági ülésen felvetettem… amúgy mi értelme lenne egy bizottsági ülésnek?)


A második napirendi pont pedig szintén a helyi televízióval kapcsolatos téma volt. Itt többen nem értik a témát, ezért megpróbálom itt leírni érthetően: csupán arról szól, hogy kevesebb pénzből minőségibb színvonalon eljusson több háztartáshoz a helyi televízió sugárzása. Se több, se kevesebb.
A harmadik napirendi pont zárt ülés volt, ahol szintén csak én kértem szót. Erről viszont a zárt ülés miatt nem nyilatkozhatok.


Két hét múlva Testületi ülés, remélhetőleg kipihenten és személyeskedésektől mentesen folytatódik a második féléves ülési sorozat. Számomra a város és a város lakossága a fő szempont, továbbra is azokat a dolgokat fogom képviselni, amit tőlem a lakók kérnek (törvényes kereteken belül!).


Ha bárkinek kérdése, kérése vagy esetleg véleménye van, elérhet a 06-20-391-99-07 telefonszámomon. Illetve e-mail-en a nadzsi1@nadzsi1.info címen.

2016. évi áprilisi Testületi Ülés: Mű úti zebra, Rendőrkapitányság, életmentő kitüntetés, stb.

2016. április 29. 16:08

Április 27-én megtartotta a rendes, nyilvános ülését a Testület. Szokás szerint az általam érintett témákról szeretnék beszámolni (ha esetleg ezzel nem ért egyet valaki, írja meg e-mail-ben).


A 3. Napirendi pontban volt a téma a Rendőrkapitányság 2015. Évi értékelő jelentése. A jelentés részletesen kidolgozott volt, az adatok kecsegtetőek, összességében azt lehetett leszűrni belőle, hogy a 2015-ös eredmény jobb volt az eddigieknél rendőrségi szempontból. Mivel ugye a közbiztonság a szívem csücske (lásd térfigyelő kamerák témája), ezért pár kérdésem volt Dr. Csipler Norbert Rendőrkapitány úrhoz. Mielőtt a kérdéseimet feltettem, természetesen megköszöntem a Rendőrkapitányság munkáját, és a beszámolót is. Mivel nem vagyok tagja minden bizottságnak, ezért nem minden bizottsági ülésre tudok elmenni. Emiatt úgy kezdtem a mondandómat, hogy lehet, hogy ezek a kérdések már bizottsági üléseken felmerültek, de mivel nagyon érdekel, ezért feltenném a testületi ülésen őket. Elsőként azt kérdeztem meg, hogy van-e adatuk arra vonatkozóan, hogy hány esetben indult eljárás állampolgári bejelentés/feljelentés, és hány esetben (százalékos arányban) rendőri észlelés alapján. A válasz az volt, hogy ez nincs külön vezetve, de ha kérem, akkor ki tudnak dolgozni egy ilyen anyagot, de ahhoz időt kérnek (hiszen ha ez nincs datálva, akkor minden egyes esetet át kell nézni, ebből tud a statisztika elkészülni). Megjegyeztem, hogy nem szeretnék plusz munkát a Rendőrkapitányság dolgozóinak adni, ezért abban maradtunk, hogy egy időpont egyeztetés után megbeszéljük, hogy milyen információra lenne szükségem. Aki figyelemmel követi a tevékenységem, az (illetve azok az üzletek dolgozói, vezetői is, akik megkerestek ezzel a kéréssel) tudja, hogy tavaly ilyenkor azt kértem, hogy ha lehetséges, akkor budapesti minta alapján a gyalogos járőrök olykor-olykor menjenek be az üzletekbe csupán azért, hogy megkérdezzék, hogy minden rendben van-e, van-e valami észrevétel, történt-e valami, stb. . Akkor a Rendőrkapitány Úr azt válaszolta, hogy valószínűleg én nem tudok erről, de működik ez Szigetszentmiklóson is. Éppen ezért megkérdeztem azt, hogy ennek tudatában milyen visszajelzések érkeztek az üzletekből, lakóktól, jobb-e az elégedettség, volt-e sikere, biztonságosabban érzik-e magukat az emberek ezek után. A válasz az volt, hogy vannak pozitív visszajelzések, a járőrök be szoktak menni üzletekbe, kontaktban vannak az üzletek dolgozóival.
Éppen ezért szeretném megkérni az olvasókat, hogy akik ilyen helyen dolgoznak, vagy üzlettulajdonosok, de nem tapasztaltak hasonlót, azok jelezzék felém, hogy lenne ilyen igényük. Szerintem ez a rendszer így nagyobb biztonságérzetet tud nyújtani az emberek számára, legyen az sétáló, vásárló vagy üzletben dolgozó.
Majd megkérdeztem, hogy a gyorshajtások ellenőrzése csak az említett három úton történt, vagy ezek a főbb ellenőrzési helyszínek-e. A válasz az volt, hogy természetesen több helyszínen mérnek, de csak olyan helyen tudnak mérni, ahol a közlekedési biztonságot nem veszélyeztetik vele, illetve a nehéz mérési távolság miatt lehetőség van rá. Megemlítette a Kapitány úr, hogy nemrég volt megtartva egy országos nap, ahol a lakók által bejelenthető helyszíneken mért a rendőrség. Megjegyezte, hogy csak egy mérője van a Kapitányságnak, de próbálnak minél több helyen ott lenni (hiszen hozzájuk nem csak Szigetszentmiklós tartozik). Kitért arra is, hogy ezek a sebességellenőrzések nem azért vannak, hogy büntessenek, hanem azért, hogy a közlekedési morál biztonságosabbá váljon. A kérdéseim után a Jobbik színeiben bejutott Barabás Botond mondott egy eléggé szívhez szóló monológot, miszerint nagyon elégedett a rendőrkapitány Úr munkájával. Majd a napirendi pont szavazásánál egyedül ő tartózkodott, ami elmosolyogtatta az ott ülő és őt végighallgató közönséget. No de ilyen a politika, ha dicsérnek valakit, nem biztos, hogy meg is szavazza…


Elérkeztünk a Mű úti zebra kérdéséhez… nos, a lakossági nyomásnak köszönhetően várhatóan a Fidesz behátrált, és a múltkori általunk benyújtott napirendi pontunkat, amit leszavaztak, most előhozták  (Biztos emlékszik rá mindenki erre a javaslatunkra, mert azután a Jobbik színeiben bejutott képviselő és az örök civilforradalmár -exgárdista, szövetségi elnök, nagyon balos, nagyon lokális és nagyon civil személy- jól besarazott minket, hogy politikát csináltunk a zebraügyből, mi bunkó álellenzékiek... de erről talán később, habár nem is tudom, hogy megéri-e miattuk koptatni a klaviatúrát.. Megjegyezném viszont, hogy mi erre az ülésre is beadtuk, hiszen mi nem a Facebookon futtatuk magunkat, hanem a háttérben megbeszéléseket és véleményeket cseréltünk az illetékesekkel (képviselők, szakemberek, lakosok). Mi visszavontuk az ülés elején a napirendi pontunkat, hiszen bekerült a Fidesz részéről, és mi nem politikát csinálunk belőle, hanem megoldást szeretnénk találni, ez a különbség köztünk és a minket lejáratni kívánók között. A lényeg a napirendi témával kapcsolatban pedig az, hogy a Polgármester Úr elmondta, hogy Tárgyalt Fáki László szigethalmi polgármesterrel, és ha a testületünk rábólint arra, hogy ha a parlamenti 2017. Éves költségvetési keretbe nem kerül az említett csomópont fejlesztésére szánt keret, akkor 50-50% arányban a két önkormányzat elkészítteti a gyalogátkelőt a Mű úton a tervben szereplő helyszínen. Egyik szemem sír, a másik pedig nevet, hiszen el lett érve az, hogy Szigetszentmiklós is rábólintson végre a gyalogátkelő létesítésére, viszont azért sír a másik, mert ha a költségvetésbe nem tudja Bóna Zoltán belobbizni az ügyet, akkor a csomópont ugyanilyen veszélyes és rossz forgalmú marad, mint eddig (szubjektív véleményem szerint). Boldog vagyok azért, mert ha Bóna Zoltán sikertelen lesz, akkor elkészül a zebra, de szomorú amiatt, hogy ha a parlamenti képviselőnk lobbija sikeres lesz, akkor még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mikortól lesz az a csomópont megreformálva, ergo akár 2-3 év is eltelhet a változásig… ami nagyon nem jó. Éppen ezért én is és Jószai Attila is amiatt érdeklődtünk, hogy meg lehet-e tudni, hogy ha a költségvetésbe bekerül, akkor körülbelül mikorra várhatjuk a biztonságos gyalogátkelés lehetőségét. Nem szívesen mondok ilyet, de az ülésen is megtettem: emiatt a szigethalmi fideszes Porkoláb képviselővel egyetértek, és mivel szükség van a zebrára, addig építtessük meg. Persze ez az ötlet nem tetszett a többségnek, abban egyetértettünk, hogy várjuk meg a nyarat, amikor ugyanis megtudjuk, hogy bekerül-e a költségvetésbe, vagy nem. Ha nem kerül be, akkor a két önkormányzat megépítteti. Ez azt jelenti, hogy a leggyorsabb munkával számolva kb. november-decemberben lesz használható. Ha pedig bekerül, akkor nem tudjuk még, hogy mikorra lesz az egészből valami. Emiatt a polgármesterünk felvetette, hogy akár tarthatnánk informális ülést is erről. Ezt én jó ötletnek tartottam, és javasoltam azt, hogy ezekre az informális ülésekre hívjuk meg a szigethalmi felet is, hiszen mindkettőnkhöz tartozik a zebra kérdése.


Mint minden ülés végén, jött az „Egyebek” napirendi pont. Nos itt én szokásomhoz hűen gombot nyomtam és felvázoltam, hogy több témát szeretnék felszínre hozni.


Jeleztem, hogy az Üdülő sor és környékén lakó emberek panaszkodnak a csatornabekötéssel kapcsolatban. Rossz a kommunikáció, nincs a lakosság kellően informálva. Kértem a Polgármester Urat, hogy segítsen ennek a probléma megoldásában, jelezze az illetékesek felé.
Megjegyeztem, hogy több kérdéses téma nincs még részemről befejezve, ezért a hivatal dolgozójával ülés után szeretnék leülni, hogy egyeztessünk a különböző esetekről. Milyen előrelépés, hírek, stb. van. Hiszen sokan nem is tudják, hogy egy képviselőnek milyen feladatai, tevékenységei vannak. Olykor vannak személyek, akik csak annyit látnak az egészből, hogy egy képviselő akkor jó, ha sokat beszél a testületi ülésen, no de ez hibás elképzelés. Nagyon sok esetben keresnek meg a lakók ilyen-olyan problémával, és a mi dolgunk az, hogy képviseljük őket ezekben az ügyekben. Ha minden testületi ülésen felszólalnánk ezek miatt, azzal egyrészt lassabb lenne a probléma megoldása, másrészt órákig tarthatna az „Egyebek” napirendi pont. Már így is húzzák a szájukat egyesek, mikor gombot nyomok az „Egyebek” napirendi pontnál…


Következő kérdésem pedig az volt a Polgármester Úr felé –mint fővédnökhöz-, hogy mit jelent az, hogy „technikai okok miatt elmaradt” a III. Nagy Tavaszi Koncert Szigetszentmiklóson. Ez a koncertsorozat nagyon híres nem csak a városunkban, hanem az ország más területén is. A tavalyin teltházas koncertet adtak a szigetszentmiklósi fúvósok. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen „technikai okok” lehettek azok, ami miatt egy ilyen színvonalas koncert el tud maradni, amire a gyerekek rengeteget készültek. Illetve még azt kérdeztem meg, hogy mikorra tervezik vagy tervezik-e egyáltalán) a koncert pótlását. A válaszában megtudhattuk, hogy a pótlás a zene napján lesz (június 21.), illetve a „technikai ok” a fővédnök Polgármester Úr válasza alapján az volt, hogy egy személy betegsége miatt döntöttek így (hogy kivel, és mi történt, azt elmondta, de nem kívánom nyilvánosság elé hozni). Szóval én is jobbulást kívánok neki! Alig várom a koncertet, mert nagyon ügyesek a fúvósaink!


Utolsó pontomként pedig megkértem a Polgármestert, mivel az ő hatásköre, hogy a Szigetszentmiklóson eléggé híres és szeretett tanárnőt javasolja Életmentő emlékérem jutalmazására a Kormányhivatal felé (243/2009. (X.29.) alapján. Aki nem tudná, az országos sajtóban is szerepelt az a történet, miszerint Budapesten egy tanárnő megmentette egy úriember életét a szakmailag nagyon korrekt életmentő segítségnyújtásával. Ezt a tanárnőt Balika Tímeának hívják, aki a Kardos István Iskolában tanít. A cselekedete példaértékű, így akár önkormányzati, akár állami kitüntetésben részesülhetne.

Ezúton is gratulálok neki!

Folytatódott a gyógyszertári ügyeletről szóló megbeszélés... tovább léptünk!

2016. április 19. 00:22

Folytatódott a Népjóléti Bizottságon az általam felvetett gyógyszertári ügyelet téma. Mint azt a múltkori bizottsági ülésen megígérték, a mai napra napirendi pont volt a téma. (Erről egy kis FB beszámoló: ITT)

Kaptunk egy felvilágosító anyagot, amelyben az alábbi rész szerepel:

 

"Keller Tamásné dr. bizottsági tag, gyógyszerész tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a fővárosban 2-3 ezer, kisebb vidéki településeken pedig akár 5-6 ezer forintba is kerülhet egy-egy ügyeleti óradíj – amennyiben e feladatot minden egyes esetben nem maga a patikatulajdonos, illetve munkatársa, hanem a feladatot vállalkozásként ellátó gyógyszerész végzi. 6.000,-Ft-os ügyeleti óradíjjal számítva, heti szinten ez 282.000,-Ft+ÁFA bérköltséget jelent a gyógyszertáraknak, ehhez hozzáadódik még a rezsiköltség és egyéb költségek. Az ügyeleti és készenléti szolgálatra jelenleg nincs finanszírozás, a bevételt sokszorosan meghaladják a költségek. Továbbá az igénybevevők nagyobb része nem szigetszentmiklósi, hanem környékbeli lakos."

 

Mivel számomra, és azok számára, akikkel beszélgettem erről az igényről, fontos téma a 0-24 órás gyógyszertári ügyelet, ígéretemhez hűen tovább boncolgattam a témát. Jeleztem, hogy én részletesebb kimutatást-beszámolót vártam, de valószínűleg én érthettem félre az előző ülésen hangzottakat. Mindemellett a jelenlegi információk alapján is képesek vagyunk a témáról érdemi tárgyalást, megbeszélést folytatni.

A tájékoztató elfogadása előtt szót kértem, és elmondtam azt, hogy ha jól értem, durván heti 400.000 forinttal számolva évi kb. 20.000.000 forintból lehetne gyógyszertári ügyelet Szigetszentmiklóson, ami igaz, nem kis összeg, de ha van rá igény, akkor folytassuk a téma további boncolgatását és keressünk egy mindenki számára megfelelő megoldást. Éppen ezért azt a javaslatot tettem, hogy készítsen a város egy felmérést, amiben megszondáztatjuk a lakosságot, hogy ennek tudatában van-e igény a 0-24 órás gyógyszertári ügyeletre, vagy a többség meg van-e elégedve a jelenlegi helyzettel. A múltkori helyi televízió interjúja után mindenre számítottam reakcióként, csak nem arra, ami ezután történt. (Senki ne izguljon, pozitív csalódás ért!)

A javaslatomra elmondta a gyógyszerész bizottsági tag társam, hogy ez komoly összeg a gyógyszertárosoknak, és igazából ez az egész ráfizetés lenne. Majd a bizottsági elnök tette fel a kérdést hozzám, hogy hogyan gondoltam a felmérést.

A felmérést én úgy gondoltam (mint már máskor is volt hasonló) hogy az önkormányzat készíthetne egy A4-es nagyságú kérdőívet, egy kis jelenlegi helyzetről szóló tájékoztatóval. A tájékoztatón pedig a lakók leírhatják a jelenlegi helyzetről a véleményüket válasz formában. A kérdőív eljuttatását pedig úgy oldanám meg (véleményem szerint), hogy a Kisvárosba betennénk egy lapot, illetve az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben kapnának a szülők egy-egy ilyen ívet. Aki akarja kitöltve visszaadhatná. Erre az az érv jött válaszul, hogy valószínűleg mindenki akarna 24 órás ügyeletet, de én mondtam, hogy nem biztos ez, hiszen köztünk is akad olyan, aki szerint megfelelő a jelenlegi helyzet, de így legalább egy pontosabb felmérést tudnánk készíteni a lakossági többség akaratáról. Mivel a beszámoló anyaga régebbi tapasztalatok alapján készült, így nem tudhatjuk jelenleg, hogy egy majdnem negyvenezres városban hogyan vélekedik a többség az ügyelet igényéről.

Felmerült, hogy az ügyeleti nyitvatartás bekerüljön a Kisvárosba is (így szinte mindenkihez el fog jutni a jelenlegi állapotról szóló helyzet, azokhoz is, akiknek például nincs internetezési lehetőségük).

A mondandómat válaszként még kibővítettem azzal is, hogy itt nem kényszeríteni szeretném a gyógszertárosokat a 24 órás ügyelet számukra ráfizetéses nyitvatartásra (hiszen ez nekik tényleg nem éppen jó gazdaságilag), ezért arra gondoltam, hogy ha van rá igény a lakosság részéről és olyan összegről szól, ami Szigetszentmiklós várost nem hozza előnytelen anyagi helyzetbe, akkor az önkormányzat támogassa ezzel a költséggel az adott gyógyszertárat/gyógszertárakat. Így vegyük fel a kapcsolatot a gyógyszertárakkal, és kérdezünk rá, hogy melyik vállalna be önkormányzati támogatással ügyeletet (jelenleg 5 gyógyszertár csinálja, de az neme 0-24-ben).

Ezek után frakciótársam, Ladányi Sándor azt a módosítót javasolta az Összefogás Frakció nevében, hogy mivel Szigetszentmiklós Járási Központ, ezért próbáljuk már meg most bevonni a támogatásba a környékbeli településeket is, és mérjük fel egy járási központi gyógyszertári ügyelet fenntartásának lehetőségét. A Bizottság egyhangúlag elfogadta a módosítást (én pedig visszavontam a sajátom, hiszen ez mégjobb, ráadásul beletartozik az általam javasolt rész is, kivéve a felmérés készítése), így most azt tudom mondani, hogy az ügyelettel kapcsolatban egy újabb előrelépést tettünk meg a városban.

Az anyagban egyébként benne volt az is, hogy állami szinten megpróbálnak a jövőben gyógyszertári ügyeleti rendszert kiépíteni, de mi úgy véltük, hogy ha megtehetjük, akkor ne kelljen azért 1-2-3 éveket várni, mert az még nem 100%-os megvalósítást jelent.

Mellékelve az idei ügyeleti rend nyitvatartási időpontja és helyszíne. Töltse le mindenki, mert bármikor hasznos lehet!

 

 

Ha pedig valakinek véleménye van ezzel kapcsolatban, az írjon a nadzsi1@nadzsi1.info címemre, vagy hívjon telefonon: 06-20-491-99-07

Megérkezett a válasz (gyalogátkelő a Szilágyi-Árpád kereszteződésnél)

2016. március 11. 15:54

Mint a Facebook-os oldalamon beszámoltam (aki nem követi, az megtekintheti, hiszen sűrűbben használom, mint a weboldalt), lakossági kérésre felvetettem az Árpád u. - Szilágyi u. kereszteződésnél lévő gyalogátkelőhely létesítésének témáját a februári Testületi Ülésen.

A héten megérkezett a polgármesteri tájékoztató válasz, amiben tulajdonképpen az szerepel, hogy nem lehet épületbontás nélkül oda gyalogátkelőhelyet létesíteni.

 

A levél tartalmaz egy régebbi bejárás (felmérés) emlékeztetőjét, amiben felmérték a lehetőségeket.

Szeretném kérni a lakosság véleményét, hogy melyik irányba menjen tovább az ügy, mik az igények (itt vegyük figyelembe azt, hogy zebrát különböző okok miatt épületbontás miatt nem lehet készíteni).

A véleményeket a nadzsi1@nadzsi1.info e-mail címemre várom, vagy a Facebook oldalamon privátban, vagy akár komment formájában. Nem határolódom el a személyes beszélgetéstől sem: a számom 06-20-491-99-07

 

Kérem, hogy olvassák el a mellékelt leveleket és ha lehet, terjesszék, hogy minél több emberhez eljusson a hír. Főleg azokhoz, akiket érint közlekedésügyileg ez a része a városnak (akár gyalogos, bringás, motoros, autós, buszos, stb.)

 

Tisztelettel: Nagy János

Nem lesz újabb vízparti parkja a város lakosainak

2015. október 29. 22:07

 

 

Még az augusztusi ülésen vázoltam fel azt a helyzetet, hogy az Ádám Jenő sétányon lévő vízparti területet vásárolja meg az önkormányzat, hiszen elég kevés lehetőség van a lakosságnak a szabad vízparthoz való jutáshoz. Pedig már lelki szemeimmel láttam, hogy a lakók oda fognak járni kajakozni, kenuzni, vagy akár egy sólyapálya segítségével hobbijuknak élve hajózni.

 

Sajnos a számomra legrosszabb döntést hozta meg a testület többsége. Augusztus óta most, az októberi ülésen tette fel a testületi többség az „i”-re a pontot. Az indok teljesen egyszerű volt: a nyolcmilliós vásárlás mellett, még pármilliót kellene költeni az épület lebontásához és a terület rendezéséhez. Különben is, van mellette egy (keskeny) lejáró, amit a lakók így sem használnak. Ez a vásárlás az önkormányzat részéről tulajdonképpen pénzkidobás lenne. Halkan azért megjegyzem, hogy 5 milliót adunk csak a korcsolyapályára, amit egy budapesti vállalkozás csinál úgy, hogy egy másik vállalkozó önkormányzati támogatás nélkül szintén ugyanolyan indokkal (gyermekeknek, felnőtteknek, egyesületeknek) létesít egy 600 négyzetméteres pályát nulla forint önkormányzati támogatással. Vagy mondhatnám azt, hogy egy-egy nyári rendezvény is belekerül többmillió forintunkba. Szóval a lényeg, hogy a városvezetésnek (az összes fideszes tag, kivéve Sallai Gábor, mert ő tartózkodott, és az LMP-és képviselő szavazatával) leszavazták a terület megvásárlását, hogy a lakóké legyen. Az indok az volt, hogy „teljesen felesleges megvásárolni” és többek között az, hogy „nem fog semmi megváltozni, attól, hogy ott szélesebb lesz a part.

Nos én elmondtam, hogy nem így látom. Amikor ezt az egészet felvetettem, én arra gondoltam, hogy az olyanok, mint én is, tudjanak a vízre, illetve a vízpartra kimenni, hiszen nem mindenkinek van vízparti elkerített ingatlanja. A polgármester úr elmondta, hogy több lehetőség van a városban akár kajakkal is vízre menni (én persze nem ezt tapasztalom), szóval felesleges megvásárolni. A felszólalásomban felhívtam a figyelmet, hogy a napirendi pont azt sugallja, ha ebben a sorrendben kívánunk szavazni, hogy feloldjuk az elidegenítési tilalmat, de teljesen felesleges akkor a második pont, amiben az van, hogy a polgármester felveszi a kapcsolatot az eladóval, hiszen neki már a szomszéddal elővásárlási szerződése van. Ladányi Sándor képviselőtársam majd azt kérte, hogy módosítsuk a második pontot arra, hogy az önkormányzat meg kívánja-e venni, vagy sem.

Szó volt arról is, hogy ezzel csak az időt húzzuk, és az eladóval tolunk ki. Erre én kijelentettem, hogy ezzel még az augusztusi ülésen nem az volt a célom, hogy kitoljunk az eladóval, hanem szerettem volna egy újabb szabad partot a városunk lakóinak.

Több vízpartot a lakosságnak!

2015. szeptember 06. 22:12

Múlt héten a testületi ülés után a Facebook oldalamon közzétettem egy beszámolót, amiben említettem, hogy a témákat külön fogom kivesézni... nos itt a következő téma, ami a szívügyünk: Kis-Duna partja

 

Folyamatosan kampánytéma a Kis-Duna partjának rendbetétele. Aztán amikor vége a választásnak, valahogy mindig elfelejtődik...

Így történt ez a legutolsó testületi ülésen is, amikor az alábbi napirendi pont került szavazásra:

Ádám Jenő stny. 4396. hrsz. alatti ingatlant terhelő elidegenítési tilalom törlése
Mondanom sem kell, hogy mivel szívügyem a vízpart, ezért már alig vártam, hogy ez a 29. napirendi ponthoz érjünk. Most fényezhetném magam, mint más ellenzéki képviselő, hogy csak én jártam utána, csak én szólaltam fel, vagy akár azt is írhatnám, hogy csak nekem jutott eszembe az ötlet, de ezt inkább ráhagyom a lájkvadász "munkatársaimra", hiszen nem az önfényezés a célom, hanem az, hogy nekünk (a miklósi lakosoknak) jobb legyen. Tehát a napirendi pont arról szólt, hogy a megnevezett ingatlan örökösei szeretnék, ha a tilalmat feloldaná az önkormányzat, és akkor értékesíteni tudnák. (Halkan megjegyzem azok felé, akik mindenféle ökörséggel vádolnak, pocskondiáznak tudatlanságuk és félretájékozottságuk miatt, hogy minden testületi ülés előtt frakcióülésünk van, ahol felvetjük a napirendi pontokkal kapcsolatos véleményünket. Ez így történt ebben az esetben is.) Mivel HRSZ volt csak megadva, és még rajz sem volt az ingatlan elfekvéséről az anyagban, személyesen győződtem meg arról, hogy vízparti területről van-e szó, illetve alkalmas lenne-e egy kisebb beruházás után közösségi térré alakítani. Az anyagban kitértek arra is, hogy egy faépület áll a területen, amelyre a hatóság építési engedélyt sem talált, ergo az épület nagy valószínűséggel illegálisan áll ott. Viszont megtekintve az ingatlant és az elhelyezkedését, arra a döntésre jutottam, hogy érdemes felvetni az ötletemet:
Az önkormányzat vegye meg az ingatlant, majd a telek ekerítését szűntesse meg, ezáltal a város lakóinak tudnánk visszaadni a vízpartból. Akár a kajakosoknak, akár a hajók szerelmeseinek (netán még a horgászoknak is) tudnánk egy újabb közterületet átadni. Sajnos ott szembesültem azzal, hogy más sem tudta pontosan, mely helyről van szó. Így próbáltam elmagyarázni, hogy ideális helyen van, hiszen azon a részen végig be van építve a vízpart, pedig több lakó azért költözött a környékre, mert annak idején ott még volt szabad partszakasz a városban. Ez a hely az Ádám Jenő sétány azon részén van, ahol van egy kis lejáró, de semmi extra, illetve úgy magyaráztam el, hogy az étterem környékén van, csak értelemszerűen a vízparton.

Az említett ingatlan. Pont vízparton van, pont elég lenne köztérnek, ahova csónakosok, kajakosok, kenusok és bárki kimehetne.
A polgármester úr megértve az ötletemet és kisebb konzultáció után (félretéve a pártpolitikát) hajlott az ötletem felé, így a napirendi pontot törölte az ülésről, hogy további tájékoztatást kapjunk a telek megvásárlása véget.
Szóval ha az önkormányzati képviselők többsége a jövőben az ötlet mellé áll, tehát meg fogja szavazni, hogy vegye meg a város és legyen közterület, akkor a jelenlegi ciklusnak köszönhetően bűvül a szabadon használható vízpart a városban.

A "sétány", ami vízparton van, de közösségi part nélkül.
Az ülés után megkerestem ott lakókat is, akik jó ötletnek tartották, és megbeszéltük, hogy ha egy kicsit is úgy érezzük, hogy a városvezetés nem szeretné megnyitni ezt a lakók számára (ilyen-olyan kifogással élnek), akkor hajlandóak vagyunk aláírást is gyűjteni.
Egyelőre ennyi a téma, szerencsére Ladányi Sándor képviselő társam is felszólalt az ötletem mellett, hiszen a különböző lejárató kampányok ellenére, neki is szívügye a vízpartok szabaddá tétele. Én amondó vagyok, hogy ne a lakóktól vegyük el a partjaikat, hanem a lehetőségekhez képest minél többet adjunk, hiszen sokan pont azért költöztek oda, mert vízparti ingatlant szerettek volna. Most az a feladatunk, hogy minél több elérhetőség legyen a vízparttal nem rendelkező lakóknak, hiszen a jelenlegi terület például már arra nem alkalmas (törvényileg), hogy oda családi házat építsenek.

Kérem a támogatásotokat, és ha gondoljátok, jelezzetek nekem vissza azügyben, hogy tényleg jó ötlet volt ezt felvetni, vagy nem kell a lakóknak további szabad vízpart....