Jobbikos lakossági fórum (margójára)

From 2014. január 01. 01:00

Még jó pár héttel ezelőtt meg volt hirdetve egy jobbikos lakossági fórum, ahol a közbiztonság volt a téma. Mindezt az önkormányzati lakossági fórum másnapjára szervezte a helyi jobbik.

Azt kell, hogy mondjam... szervezésben nem a legjobbak. Szerdai napon volt az önkoris fórum, talán arról írtam itt, de ha mégsem, akkor az amivarosunk.hu weboldalon elolvasható (illetve videón megtekinthető).

Nos ezzel a blogbejegyzéssel már régóta tartoztam magamnak, mert ami ott történt, nagyon mellbe vágott, illetve megfogadtam, hogy ha lesz egy kis időm, mindenképp be fogok róla számolni.

Sajnos a helyi jobbik a honlapján egy árva szóval sem számolt be róla, holott eléggé szokták pedzegetni, hogy mennyire fontos számukra is a helyi közbiztonság.

Nos éppen ezért mentem el én is....

Már a fogadtatás ütős volt számomra, hiszen a Sárgaház bejáratánál álló jobbikos csapat tagjaiból egy fő jó hangosan megjegyezte: "Jé, itt van a liberális Nadzsi is!". Azért kezet fogtam velük. A jobbikos önkormányzati képviselő kérdezte tőlem, hogy Joe bácsi jön-e. Sajna nem tudtam a választ, hiszen semmi közöm nincs Joe bácsihoz. Én felajánlottam előtte Joe bácsiéknak, hogy ha akarják, akkor elviszem a Kapocs-2310 kameráját, hogy erről is legyen vágatlan anyaguk, no de vagy nem akarták vagy nem tudták odaadni (amúgy meg én is késtem, hiszen melóból mentem oda). Ott tudtam meg, hogy Botond (a jobbik önkoris képviselője) külön meg is hívta Joe bácsit a fórumra. Mondjuk én csak az interneten tudtam meg, hogy lesz egy ilyen fórum és mint miklósi lakos, nagyon érdekelt, hogy a rendőrkapitányunk mit fog mondani. Hiszen a városunk úgy cseréli a kapitányokat, mint más a zokniát és mellesleg nem érzem biztonságban magam ebben a városban.

Mikor bementem, nagy megdöbbenésemre alig voltak látogatók. Az egész fórum csúszott (úgy kb. fél órát), mert a parlamenti jobbikos képviselő késve tudott jönni. Nagyon szimpatikus emberke amúgy, talán azért, mert ő is heves megyei.

Városlakók alig voltunk, a nézőtér jobb hátsó részén foglaltunk helyet. Melettem H.R.S. barátom, mögöttem az önkormányzat sajtósa, ő mögött pedig két civil, akiket az azelőtti lakossági fórumból ismertem fel. A nézőtér bal szélén ültek a jobbikosok. Ja igen, középen-hátul volt még két fő. Abból egy félidőben elment, a másik egy idősebb bácsi volt.

Elkezdődött a fórum. Igazából az előre megírt témákból csemegéztek a képviselők. Sajnos a rendőrkapitány nem tette tiszteletét, sem az önkormányzat adott bizottságának elnöke, így az asztalnál csak két fő ült, a parlamenti és az önkormányzati jobbikos képviselő. Botond részéről megtudhattuk ugyanazokat, amiket a honlapjukon olvashatunk nap, mint nap (ami a helyi "fizetett" médiánál pontosabb). A beszédek idejében Botond folyamatosan váltogatta a laptopján a helyi rádió honlapját és a helyi jobbikos weboldalt, amit mi kivetítőn tekinthettünk. A parlamenti képviselő inkább az általános heves megyei problémákat tudta sorolni, míg Botond a helyi honlapjukról már ismert témákat. A beszédeket hallva egy idő múlva az egyik városlakó szót kért, mondván, hogy ez egy lakossági fórum és ha az összes témát végighallgatja, akkor a végére elfelejti, hogy az első részhez mit is szerett volna szólni.

A beszédek inkább nem is a helyi dolgokról szóltak, hanem a büntetésvégrehajtásról, illetve valami bérbüntetésről is volt szó, hogy állítólag nyugat-Európában lévő ország Ukrajnában bérel börtönt, mert úgy olcsóbb. A fórum végén közölték velünk, hogy most már gyorsabban tegyük fel a kérdéseket, mert lejár az idő, illetve a heves megyei képviselőnek még Egerbe kell mennie. Na szóval úgy éreztem magam, mintha az önkormányzati fórumon lennék. Ismét feltettem a Facebook-ra, hogy ha valakinek van kérdése, akkor azt itt szívesen felteszem, talán kapunk rá választ. Igazából nem sok érdemleges válasz érkezett, hiszen a legtöbb a rendőrkapitányhoz szólt. Én bíztam abban, hogy ide is eljön a rendőrkapitány, nem csak oda, ahova a polgármester hívja. Sajnos nem jött el, de a képviselő úr azt mondta, hogy továbbítani fogja a kérdéseket felé.

Az előző napon, mikor az önkormányzati fórumon bejelentkeztem, mint az amivarosunk.hu weboldal tulajdonosa, megjegyzéseket kellett hallgatnom, miszerint én mindig "reklámozom" a honlapot. Kikérem ezt magamnak, hiszen csak annyi történt, hogy az amivarosunkon keresztül szócsöve lehettem egy-két lakónak. Arról már nem tehetek, hogy városunk egy-két képviselőjének ez már nem tetszik. Na mindegy, viszont az roppant rosszul esett, hogy amikor itt is felálltam és bemondtam a mikrofonba, hogy ki vagyok és milyen kérdéseket szeretnék feltenni (konkrétan csak annyit mondtam, hogy egy helyi honlapnak vagyok a tulajdonosa, aki összegyűjtötte a lakók kérdését), kiröhögtek. Hogy ez gúnyos vagy másmilyen röhögés volt, nem tudom. Egy biztos, nagyon rosszul esett. Főleg tőlük, hiszen előtte köszöntöttek "liberális nadzsi"-ként.

Az idős bácsi is felszólalt, hogy ő bizony nagyon izgul a "miépért". Megemlítette, hogy erre a fórumra is alig jöttek el az emberek. Mi ennek az oka, hiszen amikor ő még aktív miépes volt, akkor ez a terem teltházas fórumokat látott. A válasz többek között az volt, hogy az anyáknapi plakátokat a jobbik fórumplakátjára ragasztották, így sok emberhez nem jutott el a fórum híre.

Egy fontos kérdésre viszont nem kaptam választ és valaki a nézőtérről odakiabálta nekem, hogy majd megkapom utólag a választ. Pedig nem hiszem, hogy egy fél perc válaszadásra nem lettem volna méltó.

Ez a kérdés csak az volt, hogy mint más településen is, a Jobbik csinált egy úgynevezett riadóláncot. Itt van-e olyan, ha igen, hogyan lehet bekerülni. Ha nincs, akkor mikor lesz, ha lesz!?

Azért is vártam ezzel a kis beszámolóval, mert bíztam abban, hogy a fórumról olvashatok a helyi jobbik oldalán egy beszámolót, ahol erre a kérdésre is választ kaphatok.

 

forrás: nadzsi1.info

kapcsolódó bejegyzés: FB


 

Ezt a cikket az amivarosunk.hu weboldalról szedtem le, de eredetileg itt (a blogomon) jelent meg. Azért ez a visszacsatolás, mert ugye 2013-ban technikai okok miatt törlődött a blogom...

forrás: amivarosunk.hu

FB kommentek