2015. évi májusi testületi ülésen tett felszólalásaim

From 2015. május 27. 16:14

Az Alkotás utcában jelezték a lakók, hogy a Vízmű több hónappal ezelőtt munkálatokat végzett, amit nagyon úgy néz ki, hogy nem fejeztek be. Mivel szerdán testületi ülés volt, ezért megígértem, hogy jelzem. Jelzésemre a polgármester úrtól az a válasz érkezett, hogy a lakók hívják fel a Vízmű telefonszámát.


Nem hiszem, hogy szakszerű az elkerítés. A szalagon "VÍZ" felirat, az oszlopon "Vitép" matrica, de van olyan, aki szerint a gázosok műve...


Második pontom a Horgász utcai kétágú lépcső  előtti gyalogátkelő építése volt, amit már 3-4 hónappal ezelőtt felvetettem lakossági kérésekre. Akkor azt az ígéretet kaptam, hogy készül majd egy tanulmány, miszerint megvizsgálják, hogy hogyan lehet jelezni az ott haladó autósoknak a gyalogos átkelés veszélyét, hogy a gyalogosok biztonságban tudjanak átmenni egyik oldalról a másikra. Sajnos a beszédem közben a Jobbikos Barabás Botond közbeszólt, hogy "Csizek Csaba". Nem tudok elmenni a folyamatos be-be szólogatások mellett, ezért kijavítottam, hogy nem Csizek, hanem Nagy János. Érdemleges választ az ülést vezető polgármestertől nem kaptam, hogy milyen folyabatban van az ügy.


Emlékszem, hogy nehezen, de sikerült lakossági nyomással elérni azt, hogy a kétágú lépcső a jelenlegi állapotába kerüljön. Omladozott, életveszélyes volt. Most a gyalogosok biztonsága miatt szólaltam fel. Ülés után az önkormányzattól azért volt olyan, aki megkeresett és megkérdezte, mire gondolok pontosan. Remélhetőleg lesz külön jelzés az autósoknak, hogy ott gyalogos forgalom is van. Sajnos az autóból nehezen látható be, ha valaki lemegy a lépcsőn. Habár több hónappal ezelőtt is bizakodó voltam, mégsem történt változás....

Haramadik pontomban jeleztem, hogy a 2 hónappal ezelőtti Népjóléti Bizottsági ülésen kértem egy helyzetjelentést a helyi orvosi ügyelet fejlesztéséről. Most már el merem mondani, hogy egy lakossági megkeresés miatt tettem fel akkor is, hiszen ismét volt egy haláleset, ahol az ügyelet nem éppen a legjobb működése is sajnos szerepet játszhat. Sallai úrtól (a Népjóléti Bizottság elnökétől) nem kaptam választ, mert a polgármester úr azt mondta, hogy a következő ülésre készül el az anyag (részben) erről (is), ezért legyek szíves megvárni azt.

Negyedik témaként pedig felvetettem azt a problémát, amit már több futótól is hallottam. A Kéktó Szabadidő Központban lévő futópálya anyagát szeretném futáshoz jobban használható minőségibb talajjá cseréltetni. Szabó polgármester úr azt mondta, hogy most is használják futásra és különben is, annak változtatása pénzbe kerülne. A javaslatomat viszont tudomásul vette, de érdemi intézkedési javaslatot nem terjesztett elő. Ezért önálló indítvánnyal fogok élni a következő bizottsági ülésen. Hiszen jár a város lakossságának a kulturált és a minimális igényeknek megfelelő sportolási lehetőség!

FB kommentek