Ha az apukák elmennek a játszótérre.... akkor rendet tesznek

From 2015. június 30. 23:09

2015. június 19-én délután az utcánkban lakó egyik apuka -nevezetesen Gere Attila- felhívott, hogy elmesélje nekem, milyen tapasztalatai vannak a közeli játszótérrel kapcsolatban (hétköznapi nevén: a cigányhídnál lévő játszótér).

 


Ami nincs lecsavarva (vagy inkább hegesztve), az elkerül a helyéről...

 

Mint azt jól tudjuk, a tavalyi kampányidőszakban, éppen a választás napjára elkészült játszóteret sokan megszerették, hiszen a régihez képest maga a Kánaán. Van egy kezdetleges Street Workout pályára hasonlító csodadolog, felújított egypalánkos kosárpálya, hinta és mászóka kicsiknek, továbbá padok... már ha meg vannak még.

Gere Attila sérelmezte (jogosan), hogy milyen állapotok vannak a játszótéren. A szemét szanaszét dobálva, a pad a játszótér területén kívülre van téve, az egyik kapu "eltűnt"... és még sorolhatnám. A pénteki telefonbeszélgetetésnek végül az lett az eredménye, hogy másnap kimentünk és rendbetettük azt a teret és környezetét, amire mások nem vigyáznak (természetesen tisztelet a kivételnek). Attila az autójára kötötte az utánfutóját, abba beledobtuk a vödröget, zsákokat, partvist és a lapátokat. Bő egy-, másfél óra alatt rendet tettünk. Szotyihéjak voltak a padok körül. Üvegdarabok és fémdobozok szanaszét. Mégis az az érdekes, hogy van kuka is kihelyezve, mégsem sikerül egyeseknek beletalálni, olykor mellette is volt szemét. A cigarettacsikkekről pedig már ne is beszéljek. Igaz, a kapuknál kint van egy tábla, hogy cigarettázni tilos a játszótér területén, bent mégis vannak hamutartók. No de minek is!? Egyrészt tilos a dohányzás, másrészt a dohányosok nem abba gyűjtik a csikkeket, hanem szétdobálták azokat.

 


Valahogy nem tudták beletenni azt a kólás dobozt...

 

Attilával és fiával kitakarítottuk a teret kerítésen belül és kívül egyaránt, de sajnos nem lehet mindig ott egy környezettudatos személy, aki adott esetben rászól a szemetelőre. Sajnos nincs bekamerázva, hogy a közrendre és a tisztaságra figyelni tudjunk. Ezért csak abban bízhatunk, hogy megkérjük a lakótársainkat, hogy ne szemeteljenek, a szemetet pedig a helyére dobálják. A gyerekeknek példát kell mutatnunk, hogy milyen környezetben éljenek.

 


Csikkek és szotyihéj a homokban...

 

Hiszen a Földet nem apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön.

Köszönöm Gere Attilának és fiának, hogy felhívta a figyelmemet az állapotra és vették a fáradstágot és mások után takarítottunk. Attila fia biztos tisztelni fogja a környezetet.

 


Gere Attilával a takarítás után.

 

Legyünk környezettudatosak, óvjuk környezetünket!

FB kommentek