Óriásplakátot mindenhova? /Saját véleményemmel kiegészítve/

From 2014. március 10. 01:00

Az alábbi levelet kaptuk az egyik olvasónktól 2014.03.05-én:

Sziasztok! Most láttam meg, hogy a Május 1. utcai Duna-parti lejáróhoz óriásplakátot csináltak! Csak szerintem rondítja el környezetét?!?! Nem valami idilli...

 

A csatolt fénykép megérkezése után még nem tudtuk, hogy a politika lehet a háttérben, hiszen 1-2 évvel ezelőtt még szó volt arról, hogy a városvezetés jobbmódú része ide jachtkikötőt szeretne építtetni, ezért úgy véltük, hogy lehetséges az, hogy ez egy beruházásokkor használatos felület szerkezete lesz.

Mivel tisztában voltunk vele, hogy a választások idején (főleg) a Fidesz szeretettel használja az óriásplakátok adta reklámozási lehetőségeket, ezért egy esetleges fideszes kampányplakát helye is felmerült bennünk. Mindenesetre kivártuk, hogy fejlesztés lesz-e az elhagyatott Dunaparton vagy csak egy újabb fideszes plakát kerül kihelyezésre. Sajnos a tákolmány szerkezetéből kiindulva érezhető volt, hogy nem beruházás miatt tették ki a Dunára néző látkép elé a szerkezetet, hanem pártkampány miatt.

Hogy ez a plakát ott tényleg jó helyen van-e? Döntse el mindenki. Most már legalább a gondozatlan terület közepén Bóna mosolyoghat ránk... talán választás után beruházást is fognak rajta mutatni, de egy biztos. A körzet Fideszes képviselőjének lesz óriásplakát helye és szembe nézhet velünk majd az önkormányzati választáson immáron óriási méretben is :)

 

Kérdésünk olvasóinkhoz: Szigetszentmiklóson ki engedélyezi a reklámtáblák elhelyezését/működtetését? Miért pont most került ide egy óriásplakát?

Forrás: amivarosunk.hu


Saját megjegyzésem:

Eléggé bicskanyitogató, hogy a városban szinte már mindehol Bóna mosolygós borostás arcát kell néznem. A cikkben említett parti rész pedig annyira elhanyagolt és igénytelen terület, hogy oda még kellett ez az összetákolt gányolt munka.

Sajnos az olvasó által beküldött fényképen nem látni rendesen, de kábé oly igénytelen maga a keret, mint a környezet.

Egayes információk szerint fideszes képviselőnek is van köze ahhoz a telekhez. Ez a hely régen Szigetszentmiklós egyik legfelkapottabb helye volt. Most csak egy "dzsindzsás" található ott. Kerítéssel körbe van ugyan véve, de bárki parkolhat oda. Úgy tudom, hogy ez egy magánterület, de oly rendesek a városvezetők és a tulaj, hogy "parkolóként" is használhatja a lakosság.

Régebben szó volt ott Jachtkikötő építésének tervéről is, aminek tervrajzát Becz Péter (Fidesz-Polgári kör) képviselő mutogatott még a hév állomáson, amikor azt felújítottuk mi lakosok.

Szerencsére (még) nem lett jachtkikötő.

Tudjuk, hogy a körzet képviselője (Papp István, Fidesz-Polgári Kör) imád jacht-tal (vagy motoros hajóval) menőzni, s talán ő örülne a legjobban annak, ha ott ilyen kikötő épülne. Én viszont mint kajakozó nagyon nem örülnék neki, de szerintem a horgászok sem. Így is elég vaj az nekünk, amikor az újgazdag száguld a vízen, mondván, hogy ő megteheti...

Szóval visszatérve az óriásplakátra.. nos minden nap elmegyek eme remekmű mellett és kínomban csak röhögni tudok. A tákolmánynak köszönhetően a Fideszes plakát már alig látható, hiszen rozsdásodik és szakad róla le a plakát egy része. Esküszöm, hogy nem én szaggatom, hiszen nekem semmi bajom a Fidesz indulójával és ellenbem a habzószájú fideszes öregasszonnyal, én nem szoktam letépkedni plakátokat...

Abban viszont biztos vagyok, hogy ez a tákolmány nem fog eltűnni az önkormányzati választásokig, mert kell Papp István arcához a nagy hely. S mivel ez jól látható akár a hévről is, mindenképp megtartja a Fidesz maguknak.

Szerintem ettől nem lesz több szavazatuk, de én szürke kis állampolgár ezt ugye nem tudhatom pontosan.. :)

FB kommentek